26 august 2008

Pärliuss nr 2

Materjal: matid pruunid ja mahe-kuldsed seemnehelmed, kuldpruun iirisniit, heegelnõel nr.1,5


Mustrikord: 5 heledat, 1 tume, 1 hele, 1 tume, 1 hele, 5 tumedat, 1 hele, 1 tume, 1 hele, 1 tume (8 helmest ringis)


Valmis kee: heegeldatud osa pikkus 39 cm + kinniseosa

20 august 2008

Pärliuss nr 1

TK: Käsitööolümpia 2008 Isetegijas 08.08-24.08.2008

Panin kirja ennast alale, mida polnud varem teinud. Et saaks ka ennast tõestada! Algus oli suht vaevaline. Lugesin läbi kogu pärliussi puudutava teema foorumis ja asusin katsetama. Esimene katse ebaõnnestus, helmed kippusid kuidagi puseriti jääma. Teine katse ka ebaõnnestus - muidu juba kena, aga liiga jäik. Siis ei jäänud enam muud üle kui targematelt nõu küsida. Tänud kõigile proffidele, kes mind aitasid, tagant utsitasid ja usku võidusse süstisid! Kolmas katse õnnestus! Edasi läks juba lauluga! Suurema osa heegeldasin öölaulupidu vaadates ja Kanteri kullast innustust saades. Isegi olümpiamänge hakkasin vaatama!
 
Finišeerisin täna pärliussikee ja käevõruga. Kee pikkuseks koos kinnitustega 48 cm ja käevõru 21 cm. Tehtud heegelnõelaga nr 1,5 läbipaistvatest seemnehelmestest 9/0 ja puna-mustast värviüleminekuga heegelniidist. Helmeid oli üks pakk ja niidil 4 m. Veidi jäi üle veel. Ringis on 6 helmest. Heegelniiti ei kulunud ka tervet kera. Heegeldasin aassilmustega. Kinnissilmustega proovisin, aga ei tahtnud hästi õnnestuda, helmed kippusid töö sisse lipsama. Kaunistuseks heegeldasin ühe lillekese õpitoas oleva juhendi järgi. Helmed lille serva õmblesin pärast täitsa tavalise üleloomispistega. Lille saab ka ära võtta, lihtsalt üle kee tõmmates. Ajasin helmed niidile ja moodustasin neist aasa.

Nüüd siis pildid. Esimene, musta taustaga, on loomulikus valguses, siis ei paista heegelniit väga läbi. Välguga ja õhtul tulevalgel paistab komplekt värvilisem!




12 august 2008

Sinine seelik

Saingi valmis oma seeliku. Hästi lihtne, mingit lõiget pole. Õmblesin aga ühe riba teise peale, kumm ülaserva ja valmis! Seelik koosneb viiest erinevast ribast (tume-hele-tume-hele-tume), millest viimane on kroogitud ja selle peal omakorda hele natuke krookes peenike riba.